Human Resource Management
Mensen maken een bedrijf. Een bedrijf dat wil inspelen op veranderingen en zich wil ontwikkelen, moet de juiste talenten vinden en deze vervolgens binden en boeien.

Talent-Advies is voor mkb-bedrijven een volwaardige HR-partner die in deze vraag voorziet. Door bijvoorbeeld een strategisch HR-plan op te zetten én uit te voeren, of veranderingstrajecten te begeleiden.

Daarnaast is het mogelijk om op een flexibele basis hands-on acties uit te voeren waarvoor HR-specialisme of arbeidsrechtelijke kennis nodig is. Het volledig HR-huis kan met hulp van Talent-Advies worden opgebouwd en ingericht.

Versterken

Een HR-specialist is een bouwer met HR-instrumenten. Talent-Advies kan voor iedere organisatie, ongeacht in welke sector, het HR-huis vanaf de grond opzetten.

Het fundament bestaat uit complete arbeidscontracten, duidelijke arbeidsvoorwaarden en regelingen, functieprofielen of rolbeschrijvingen en een helder beloningsbeleid waarin samengewerkt wordt in een positieve sfeer, gebaseerd op respect, waardering en ruimte voor talentontwikkeling.

Benutten

Het HR-huis zorgt voor het beter benutten en ontwikkelen van talenten. Gesprekken met medewerkers over ambities, doelstellingen, functioneren en gewenste en benodigde ontwikkeling voor de toekomst zijn daarbij essentieel. Talent-Advies kan dit proces inrichten met o.a. een onboardingsbeleid, gesprekkencyclus en het verzorgen van trainingen gesprekstechnieken.

Belangrijk is om aandacht te geven aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Strategische Personeelsplanning (SPP), ontwikkelplannen, goede arbeidsomstandigheden, moderne faciliteiten en een vitaliteitsprogramma zijn de bouwstenen.

Werven

Kennis, ervaring en competenties die nog ontbreken, kunnen met behulp van werving- en selectietrajecten worden aangetrokken. Talent-Advies helpt bij het maken van een goede analyse van wat nodig is voor nu en voor de toekomst en dit te vertalen naar een sprankelende wervingstekst om vervolgens de juiste wervingskanalen in te zetten waarmee de doelgroepen worden bereikt.

Talent-Advies werkt nauw samen met een groot netwerk aan verschillende werving- en selectiebureaus, outplacementbureaus en uitzendbureaus.